wagonhout

Blog | Spant7 vs. Wagonhout

Geplaatst op | Blog, Nieuws

Hout blijft mooi! Wat het hout ook heeft meegemaakt, het siert dit materiaal alleen maar: robuust, met schaafplekken, gebruikssporen of juist heel vlak en netjes. Het ene hout kan zo bewerkt worden, dat het heel licht oogt, terwijl een andere bewerkering van oud eikenhout juist donkerbruin is. Met hout kunnen we voldoen aan wensen van heel veel verschillende mensen met verschillende ideeën.  Welke vind jij het mooiste? Ga je voor oude wagonplanken (wagonhout), voor oud schuurhout of wijnpersplanken? Lees meer over de afkomst en historie van wagonhout in deze blog!

 

Voilá, het land van herkomst van wagonplanken

Frankrijk kennen we van le pain, un croissant et vin! De heerlijke, onbezorgde vakanties. En niet te vergeten, de prachtige natuur – de Alpen, de meren en de zee. Na het lezen van deze blog, weet je dat we er prachtige Eiken Houten planken kunnen vinden. Frankrijk heeft veel moois te bieden. Zoals de eeuwenoude wagonplanken waar Spant7 graag mee werkt. Ben je ook weg van de stoere, robuuste, doorleefde en donkere wagonplanken? Die sfeer geven en een verhaal vertellen? Een verhaal, dat hebben de wagonplanken zeker!

De historie van de wagonplank

We gaan terug naar 350 jaar geleden. Een jong eikenboompje kwam destijds kijken op Franse grond. Het eikenboompje groeide en groeide en kreeg daar twee eeuwen voor. 200 tot 250 jaar later was het kleine eikenboompje een volgroeide oude eik. Prachtig! De eik werd gerooid, verzaagd en gemonteerd als bodems van goederenwagons. 80 tot 100 jaar deden de robuuste balken dienst als bodem van wagons, die miljoenen kilometers aflegden. De bodem verdroeg goederen als landbouwproducten, ijzererts, grond en grind.

Van bodem tot meubels met karakter

Toen de wagons gesloopt werden, bleven de robuuste wagonplanken in de bodem bewaard. De vloerdelen worden tegenwoordig verwerkt tot allerlei mooie producten, zoals meubels. Het prachtige, lange leven van de balken, blijf je zien. Zelfs het vuil van de tijd dat de balken dienst deden als bodems van wagons, is in het hout gedrongen. Een robuust en doorleeft karakter, dat maakt de wagonplanken zo gaaf!

Meubels op maat vind je bij Spant7 van de mooiste bewerkte eiken houten planken!

Wij van Spant7 staan je graag te woord als je vragen hebt over de verschillende bewerkingen en uitstralingen van hout. Of als je een geweldig idee hebt als het gaat om meubels op maat, van hout! We genieten van het werken met dit prachtige materiaal, dat ook nog eens natuurlijk is. We geven deze oude houten planken weer een nieuw leven. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Of kijk in onze showroom in Deventer voor meer inspiratie!


Terug naar het overzicht